'98 Live Meltdown
Kun julkaisee levyn, lauluja on lähdettävä esittämään konserttilavoille. Judas Priestin vuoden 1991 Operation Rock'n'Roll oli kiertänyt Pohjois-Amerikan isoimpia areenoja ja halleja. Yhtye soitti Ripper-kauden ensimmäisen keikan tammikuun 30 Amerikan Norfolkissa, Virginiassa paikassa nimeltä Boathouse. Amerikassa kaikki on isoa, myös veneet, mutta epäilen silti, että kyseessä oli melko pieni paikka. Metallilla ei mennyt hyvin. Ennen kuin syytetään Tim "Ripper" Owensia  ja Jugulator-levyä Judas Priestin laskukaudesta, täytyy muistaa, että samoihin aikoihin Slayer, Iron Maiden ja Whitesnake olivat esiintyneet Kulttuuritalolla.

'98 Live Meltdown on paras Judas Priest -live. Oikeasti! Unleashed In The East on tietty legendaarinen, mutta se on kovin lyhyt ja korjailtu. Priest...Live! oli oman aikansa juttu, mutta jotenkin vaisu. Ripperin ensimmäisellä livelevyllä soittaa innostunut bändi. Sillä on näyttöhaluja ja solistilla ääni. KK Downing kehui hetki sitten Ripperiä Judas Priestin teknisesti parhaaksi solistiksi. Uskon hänen olevan oikeassa.

Levy alkaa Hellion/Electric Eye -parilla, kuten niin monet Priest-keikat ennen ja jälkeen. Metal Gods, Grinder ja Rapid Fire osoittavat, että vanha materiaali kulkee kovempaa kuin koskaan. Uudet Blood Stained, Burn In Hell, Bullet Train, Death Row ja Abductors sopivat hyvin mukaan. Eivät häpeä yhtään. Niille jotka vierastavat uusia kappaleita, täytyy todeta, että kyllä vanhaakin on runsaasti mukana. Varsinkin Painkiller on hyvin edustettuna. Touch Of Evil on häijy, myös Metal Meltdown ja Night Crawler ovat hienoja, Painkilleristä puhumattakaan. Ja sitten ne coverit. Oi että! Harmi ettei tämä kiertue ulottunut Suomeen saakka. Onneksi on tämä levy.


Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit