Voyeurs
Vuoden 1998 alku oli Judas Priest -faneille jännää aikaa. Monilta meni aamukahvit väärään kurkkuun sinä helmikuisena aamuna, kun saivat lukea, että Rob Halford oli tullut ulos komerosta Music TV:n Special Reportissa. Haastattelu on edelleen YouTubessa. Kantsii tsekata, Rob puhuu siinä asiaa. Haastattelussa mainitaan myös Metal Godin uusi yhtye Two (2wo) ja kerrotaan että Voyeurs on ilmestymässä kuukauden kuluttua. Loistavaa promootiota!

Seuraavan kerran metallimiehillä oli tukehtumis- tai menehtymisvaara, kun laittoivat levyn soimaan. Ei ollut tarjolla British Steeliä. Voyeurs on musiikillisesti jotain Smashing Pumpkinsin Adoren, joka ilmestyi saman vuoden kesällä, ja Nine Inch Nailsin debyytin kaltaista teollisuusmetallia.

Trent Reznor toimi levyn tuottajana ja häntä on kiittäminen tai syyttäminen levyn kepeähköstä soundista. Tarinan mukaan alkuperäisillä demoilla oli paljon enemmän John Loweryn, kaksikon toinen osa, soittamaa kitaraa. Hän tuli myöhemmin tutuksi nimellä John 5 Marilyn Mansonin ja Rob Zombien bändeissä. On levyllä hänen soittoaan vieläkin, mutta se on jemmassa kaiken säksätyksen ja paukutuksen seassa. Ehkä jäljelle on jätetty vain ne hienoimmat osuudet. Kannattaa pinnistellä ja kuulostella, Johnin tyyli on upea. Rob sen sijaan kuulostaa Billy Corganilta ja se ei ole hyvä juttu.

Kokonaisuutena Voyeurs on oikein hyvä ja tyylikäs. Se kuvastaa hyvin 90-luvun lopun musiikillista maailmaa. Kaikki vanhat tekijät olivat kyllästyneitä ja kokeilivat uusia juttuja. Maailma vaan ei ollut valmis ottamaan uutta vastaan. Ja niinpä Robertkin palasi kotiin metallin pariin jo seuraavalla levyllään.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit