Ted Nugent's Amboy Dukes: Tooth Fang & Claw
Ted Nugent on useissa läpilyöntinsä 1975 jälkeen antamissa haastatteluissa kertonut ettei hän tullut mistään umpimetsästä vaan ennen Amboy Dukes -bändinimestä luopumista hän teki hyviä albumeja. Edellisen vuoden Call Of Wild ei kuitenkaan ole mikään kummoinen levy, toisin kuin tämä seuraavan vuoden kesällä äänitetty ja viimeinen Amboy Dukes'in nimeä hyödyntävä.  Amboy Dukes'iin kesällä 1971 liittynyt basisti Bob Grange oli ainoa joka siirtyi Tedin soolobändiin ja soitti siinä sen hajoamiseen 1978 saakka. 

Kun Nugent julkaisi nimeään kantaneen esikoissoololevynsä, hän soitti 1975 keikoillaan aiemmalta uraltaan vain tämän levyn biisejä Hibernation ja Great White Buffalo. Ensimainitulla oli tapana venyä keikoilla pitkäksi sooloiluksi ja usein jopa 20 minuutin mittaan. Kakkospuolen starttaava instrumentaali Free Flight esittelee Nugentin kitarointia ja on tyylillisesti Cat Scratch Feverin Homeboundin sukulainen, mutta biisi jää seuraavana kuultavan Chuck Berryn Maybellinen jalkoihin. Huikeassa vedossa Nugentin apuna kuullaan apulaulajaksi tippunutta Andy Jezowskia sekä lauluyhtye Crusted Warblers'ia. Sasha on yksi Nugentin hienoimpia rauhallisia biisejä ja ansaitsee ehdottomasti tulla mainituksi. 

Satuin löytämään lontoolaisesta divarista albumin alkuperäisen jenkkipainoksen. Viimeisin vinyylipainos tulee Englannista 1989 samalla kun siitä otettiin siellä ja USA:ssa pikkukuvien CD-painos. Levy ei taida olla Euroopassa myynnissä mutta se löytyy toki tiedostomuodossa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit