Astro-Creep: 2000 – Songs of Love, Destruction and Other Synthetic Delusions of the Electric Head
90-luku oli hienoa aikaa. Uusia musiikkigenrejä tuli ja meni. Vanhatkin olivat siellä jossain taustalla. Oli mitä kuunnella ja diggailla. Music TV oli iso vaikuttaja. Oli Headbangers Ball ja tietysti Beavis & Butthead. Tuo telkkaria tuijottava idioottikaksikko rakasti White Zombien videoita. Kyllähän ne värikkäitä ja näyttäviä olivatkin. Yhtyeen musiikki oli kuin Kissiä vahvoissa stereoideissa. Industrial metallia vahvalla groovella. Se oli yksinkertaista, mutta kovaa iskevää.

Astro-Creep: 2000 - Songs of Love, Destruction and Other Synthetic Delusions of the Electric Head on neljäs ja viimeiseksi jäänyt White Zombie -levy. Yhtye kävi levyn tiimoilta myös Suomessa. Se lämmiteli lauteet tulikuumiksi Soundgardenia varten. Esitys oli vähintäänkin vaikuttava. Astro Creepillä on paljon meneviä, juurikin live-tilanteeseen sopiva, kappaleita. Paras lienee ensimmäisenä videona ja singlenä julkaistu More Human Than Human. Super Charger Heaven on myös erittäin kova. Rob Zombie lapsuus sirkuksen parissa paljastuu Electric Head, Part 2 (Ecstasy) -videolla.

Jos White Zombielta, tai miksei myös Rob Zombien kataloogista, pitää valita se tärkein levy, niin mielestäni se on tämä. Tätä soundia ja meininkiä ovat monet genren myöhemmät yrittäjät kopioineet, toiset paremmin, toiset heikommalla menestyksellä. Kukaan, edes Rob, ei ole tehnyt yhtä tuoretta ja hyvää kokonaisuutta.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit