Full Bluntal Nugity Live (DVD)
Detroitin DTE Energy Music Theatressa elokuussa 2001 kuvattu keikka alkaa Tedin ratsastaessa sisään aivan suunnattoman isolla buffalolla! Keikka starttaa muutamalla 70-luvun biisillä, joiden jälkeen mennään kuuntelemaan Tediä päivän soundcheckissä. Älytön ratkaisu, joka jatkuu läpi levyn. Itse katsoisin keikan putkeen ja sälät jos kiinnostusta rittää. Ja riittäähän sitä, äijän pitkäaikaisena fanina tuntui hienolta nähdä häneltä viimeinkin aito keikka. Valitettavasti missasin kesän 2006 Helsingin keikan, joten tämä DVD on toistaiseksi minun ainoa kokemusta Ted Nugent showsta.

Basisti Marco Mendoza siirtyi Nugetin bändistä Whitesnakeen, jonka riveissä näin hänet muutamaan otteeseen. Myös tässä bändissä hänellä on oma iso rooli soittajana ja erityisest esiintyjänä. Miehellä on lavakarismaa vaikka jaettavaksi saakka. Tommy Aldridgen tilalle bändin rumpaliksi on tullut nuori Tommy Clufetos.

Uskoakseni miehen Sweden Rock festareilla kuvattu keikka on kokonainen show ilman biisien väleihin laitettuja ammuskeluvideoita, kotiharjoituksia, managerin hääesiintymisiä ym. Tämän videon suurin haitta on juuri nuo keskeytykset. DVD:n ehdoton hyvä puoli on sen varsin runsas bonusmateriaali. Niistä kiinnostavin on 60-luvulta oleva TV-esiintyminen, missä tiukaan pukukoodiin ahdettu kitaristi on taustatanssiatyttöineen hieman hassussa roolissa.

Musiikillisesti kiinnostavinta bonus antia on miehen 70-luvun esiintymiset. Ne nähtyään en yhtään ihmettele että alkuperäisen bändin kavereita lähti bändistä keväällä 1978. Valokeilassa on nimittäin vain yksi mies, Ted. Kaikki muut lavalla olija ovat hänen statisteja. Milloinkohan näitä 70-luvun videonauhoja saataisiin oikein kunnolla julkaistua. Tällaisenaan ne toimvat vain houkuttimena pyytää lisää.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit