The Formation of Damnation
On tämä ihanata. Vanha ryhmä on koolla taas. Tai no melkein, rumpali Louie Clemente ei ole pysynyt Chuck Billyn ja Eric Petersonin kelkassa enää vuoden 2005 reunion-kiertueen jälkeen. Sen sijaan basisti Greg Christian ja mikä tärkeintä soolokitaristi Alex Skolnick ovat mukana. Skolnickille tämä levy tarkoittaa paluuta jatsin ja progen piiristä takaisin metallin pariin. Kauan sitä kestikin.

Testamentille tämä levy on sekä paluuta entiseen, Low- ja Demonic-levyjen tyyliseen raskaaseen ja nopeaan vyörytykseen, että uusien entistäkin äärimmäisten temppujen kokeilua. Peterson on hakenut joihinkin kappaleisiin vaikutteita black metal -puolelta. Niiden toteuttaminen vaatii bändiltä kunnon rumpalia. Tämä yhtye käyttää vain alan parhaita. Edellisellä Testament-levyllä The Gatheringilla rumpuja takoi Slayerin Dave Lombardo. Nyt kannujen takana on myös entinen Slayer-mies Paul Bostaph, joka soitti viimeiset pari vuotta Exoduksessa ennen paluutaan Testamentiin, jossa soitti jo 90-luvun alussa.

Testamentin musiikissa ja varsinkin solisti Billyn äänessä on edelleen sellaista voimaa, että sitä on mahdotonta vastustaa. Kun tuohon - melkeinpä - ylivoimaan yhdistetään esimerkiksi F.E.A.R.:n kaltaisten nopeiden, brutaalien ja silti melodisten kappaleiden tarttuvuus, ei tästä levystä voi olla pitämättä. Testamentiltahan se heti kuulostaa, ei sitä voi kiistää, mutta niin sen totuudessa pitääkin. Turhaan bändi kasaisi vanhaa kokoonpanoa kuulostaakseen muulta kuin itseltään. The Formation Of Damnation on 100% Testamentia!

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit