The New Age Of Terror
Kuka muistaa sen ajan, kun suurin piirtein joka jamppa soitti jossain pikametallibändissä? Ja polki fillarilla korvalappustereot päässään pakolliset niittivyö, mustat farkut, bändipaita, farkkurotsi ja -liivi päällänsä, pitkä tukka tuulessa lepattaen. Unohdinko Reebokin varsilenkkarit? Lepakossa käytiin katsomassa Metal Massacre - konsertteja, Slayerin Reign in Blood ja hyvät skebasoundit tuntuivat maailman tärkeimmiltä asioilta.

Hiraxin lätty The New Age Of Terror on paluu tuonne 80-luvun lopulle. Bändi soittaa niin autenttista Bay Area - thrash metallia, että levyn kannesta on pakko tarkistaa julkaisuvuosi parikin kertaa. Kyllä tämä levy on vuoden 2004 satoa. Huh Huh. Miten?

Levyä vähän tarkemmin tutkien huomaa, että tummahipiäisen laulajan Katon W De Penan afrossa on jo vähän harmaata. Parrankasvu on joka ukolla sen verran voimakasta, että mistään untuvikoista ei siis voi olla kyse. El Diablo on vanha mies ikinuoressa kropassa.

Mutta julkaisuvuosi on 2004. Miten silloin julkaistu levy voi kuulostaa siltä, että se on oikeasti tehty aikoja sitten? Tekstit kertovat edelleen huumeista, ydinsodan ja väkivallan uhasta. Tai kun kyseessä on jenkkibändi, niin noilla asioilla uhataan muita. Eikö tämä bändi ole kehittynyt ollenkaan? Vastaus on vähän ikävä. Ei ole. Tai siis jos ovat, niin silloin he ovat olleet todella surkeita ennen vanhaan.

Syy siihen, että arvioin aikanaan tämän levyn oli Hiraxin Sweden Rock-keikka. Se oli hauskaa katseltavaa. Hyvää viihdettä. Otin yhteyttä levy-yhtiöön, kehuin keikkaa ja tässä ollaan. Kitarat vinkuvat yhä korvissa, tuplabasarit napsahtelevat - rumpali ei todellakaan ole hyvä - ja laulaja hokee jotain pelottavaa lauluäänellä, jolla saisi suomalaisessa peruskoulussa välttävän musiikista.

Sana hauska kuvaa levyä parhaiten. Pakko sille on antaa täydet pisteet. Ei todellakaan musiikillisten ansioiden, vaan niiden kaikkien muistojen takia jotka tämä matsku palauttaa mieleen. Kuka muistaa Lepakon keikan jolla Necromancer lämppäsi Candlemassia?

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit