Absurdity
Vuonna 1981 perustettu United on yksi Japanin vanhimmista thrash metal -bändeistä. Nimensä se nappasi Judas Priestin British Steel -kiekon kappaleelta. Omasta mielestäni tuo biisi ei ole mikään helmi, mutta mitäpä tuosta kiistelemään. Nimi tarttui ja on pitänyt. Bändi on ollut kasassa, muodossa tai toisessa, koko ajan. Levyjä se on tehnyt harvakseltaan. 2011, kun bändi täytti 30 vuotta, se julkaisi erittäin hyvältä kuulostaneen Tear Of Illusions -kokopitkän. Meininki oli vihaista ja energistä.

Mikään ei ole kuitenkaan ikuista. Bändin johtohahmo, basisti ja manageri YOKO, koko nimeltään Akihiro Yokoyama, kuoli toukokuussa 2014. Bändi, jossa ei muuten ole yhtään alkuperäistä jäsentä, ei kuitenkaan antanut periksi, vaan soitti tuon vuoden Loud Park -festareilla. Ja seuraavilla. Liekki ei ottanut sammuakseen ja niinpä yhtye päätti jatkaa. Se teki lisää keikkoja. 2017 se innostui säveltämään uutta musiikkia.

Varhaisilla levyillään bändi käytti amerikkalaisia tuottajia. Bay Area tuli niistä helposti mieleen. Yhä tulee. Akiran rummut napsuvat kuin kaikilla Exodus-levyillä joilla Andy Sneapilla on näppinsä pelissä. Nyt ei ole. Kotimainen on tuotanto. Solisti Masatoshi Yuasan karjunta muistuttaa Stonen Jannea. Heti ei voi arvata mistä yhtye on kotoisin.

Jos pitää väkevästi soitetusta, hieman hardcoren puolelle kurkottavasta rässistä, Absurdity kannattaa katsastaa. Ehkä levyltä jotain pieniä vikoja voi löytää, jos oikein tarkasti kampaa, mutta kyllä minä tämän läpi päästän.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit