Genesis Revisited Band & Orchestra: Live
FCK BRXT lukee Roger Kingin koskettimissa. Brittimuusikon hiljainen mielenilmaus. Kieltämättä kuumottavia aikoja elävät saarivaltiossa. Jännää on myös Steve Hackett- ja miksei myös vanhan Genesiksen faneilla. Joku nimittäin muisti viime vuonna, että Steve Hackettin Genesis Revisited Band ei ole soittanut Lontoon Royal Festival Hallissa. Äkkiä varaus. Muutama euro, eikun puntiahan ne todellakin ovat, lisää ja paikalle saatiin myös 42-nuppinen Heart of England Philharmonic Orchestra. Luonnolisesti kuvausryhmä tilattiin myös. Vanha temppu. Pikkaisen uusi konsepti. Tämän Steve Hackett osaa. Tupa täynnä. Kuinkas muuten?

Kappalevalinnat eivät yllätä. Kukaan paikalle tulleista ei pettynyt. Näin uskon. Niin hyvin en vanhaa Genesistä tunne, että voisin sanoa, että joku ihan ehdoton hitti puuttuu. Nämä ovat kaikki näitä vakkareita. Dance on a Volcano, Firth Of Firth, Supper's Ready ja lopun viimeksi The Musical Box. Vähän tekisi mieli purnata. Ovat aina mukana. Toisaalta nämä ovat sellaisia mammutteja, että näihin on ollut varmasti mielenkiintoista säveltää osuudet orkesterille. Ehkä ensi kerralla kuoro laulamaan Nad Sylvanin sijaan? Musiikki toimii.

Steve Hackett on ilmeisen vaatimaton kaveri. Hänen keikoillaan nähdään usein vieraita. Nytkin hän jakaa valokeilaa, paitsi bändinsä jäsenille, niin myös sukulaisilleen. Vaimonsa sisko Amanda Lehmann esiintyy kahdella kappaleella. Hän laulaa ja soittaa kitaraa. Näinhän on ollut jo kauan. Tällä kertaa Steven veli John pääsee soittamaan huilua Serpetine Songilla, joka on omistettu heidän isälleen. Mukavaa.

Täytyy todeta, että erinomaisen hienoilta kuulostavat nämä versiot tutuista kappaleista. Ja keikka näyttää upealta. Melkein tekee mieli sanoa, että tämäkin on pakollinen hankinta, ainakin paatuneimmille faneille. Kyllä, näin väitän. Rauhallisesta progesta pitäville tämän luulisi kelpaavan myös. Tästä konsertista on nyt aikaa noin vuosi. Brexit alkaa olla pelottavan lähellä. Jo Dancing with the Moonlit Knightia kuunnellessa mietin, että Boris Johnson on todellakin myymässä Englantia punnalla. On se niin väärin. Puhaltaja Rob Townsend sanoo sen parhaiten:"Bollocks to Brexit!"

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit