Live at Woodstock
Elokuussa 1969 järjestetty Woodstockin festivaali nousi legendaariseksi sukupolvitarinaksi jo 1970-luvulla kiitos siitä tehdyn elokuvan ja huimaan myyntiin nousseen tripla-albumin ansiosta. Creedence Clearwater Revival ei ollut mukana näillä eikä 1971 julkaistulla tupla-livellä. Keskellä yötä heikossa valaistuksessa soitettu keikka ei ehkä tuon ajan kameratekniikalla näyttänyt hyvältä. Siitä huolimatta kyseisiltä julkaisuilta pois jääminen on taatusti osoittautunut tyhmäksi.

Kun Woodstock täytti 25 vuotta 1994, CCR antoi julkaista kasatulle 4xCD:llä setistään neljä biisiä. Vuonna 2009 boxi kasvoi 6 levyn mittaan jolloin Bad Moon Rising oli setin viides julkaistu biisi. Niiden lisäksi runsailla bonusmateriaaleilla pidennetyssä elokuvassa oli pari julkaisematonta biisiä. Jokainen musabisnestä seurannut tietää että juhlavuodet ovat nykyään se hetki, jolloin aiemmin julkaistua materiaalia julkaistaan seuraavan kerran - ja entistä runsaampana. Lähes koko Woodstockin nauhavarasto julkaistiin 38 CD:n laatikkona. Ja mukana oli myös koko CCR:n keikka. Ja toki keikka julkaistiin myös omana julkaisuna.

Woodstock kärsi pahoista aikatauluongelmista ja Grateful Deadin pitkän keikan perään lavalle noussut CCR kuulostaa parin ensimmäisen biisin aikana hyvin hermostuneelta. Born On A Bayou ja Green River kaahataan kovalla vauhdilla. Sen jälkeen bändi selvästi rauhoittuu ja heidän tuotannon raskaampien biisien jammailu kuulostaa hypnoottiselta. Heidän jälkeen aamuyöstä kello 2 lavalle tuli koko päivän keikkapaikalla viihtynyt Janis Joplin.

Petri Myllylä / 24.10.2019


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit