Paholaisen Musiikkia
Halloweenin kunniaksi arvio suomalaisen bändin levystä. RiESA oli minulle ennestään täysin tuntematon nimi. Uusi Keihoviisu-videonsa sai tutustumaan. Trion muodostavat Matias Molli - laulu ja basso, Peetu Olli - kitara ja Kuja-Kolli - rummut. Ryhmä on julkaissut ainakin yhden levyn ennen tätä EP:tä. Pitänee perehtyä siihenkin, vaikkei bändi itse pidäkään sitä muuna kuin harjoituksena. Nyt on tyyli löytynyt. Hyvä!

Paholaisen musiikilla on kuusi biisiä. Tai raitaa. Miksei Intro Soi? on, no alkusoitto. Keihoviisun alku tuo mieleen Voivodin. Se on pelkästään kehu! Innostun. Soiko siellä myös Y.U.P.? Pirullista leikittelyä biisissä ainakin on. Meni vertailuksi, mutta niin siinä monta kertaa käy uusien bändien kanssa. Sori! Pahasta jatkaa hc-punkisti. On huutoköörit ja kaikki. Vaan eikö se huuto satu äänihuulissa, ei keuhkoissa? Hullut Hurtat on noiden pari minuutin rypistyksien jälkeen melkein progea. No ei, mutta pitempi biisi. Hyvät laulut ja vallan kivasti rakennettu metalliraita. Toimii.

Narri on suosikkini. Ärhäkkä. Parhaat karjunnat. Muistan yhden belfastilaisen kolmikon. Blues on aina blues. Hae Manalta Blues on metallia. Ja vielä aika äärimmäistä sellaista. Jättää hyvän maun. Nämä biisit olisi kiva kuulla lontooksi esitettyinä. Ehkä se seuraava levy sitten? Vinkki, vinkki.


Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit