Roadrunner
Tuontuu jokseenkin turhalta kirjoittaa mitään Hurriganesin kakkosalbumista. Siitä on kirjoitettu vino pino arvioita, ja yleensä ne kaikki kertovat hienoin sanan kääntein että kyseessä on munaskuita ravisteleva rokettiroll-levy.

Kuuntelin vasta tänään levystä yli 15 vuotta aiemmin Risto Hemmin toimesta tehdyn monikanavamiksauksen. Suomalainen SuperAudioCD voi kuulostaa hiukan liioitellulta. Enimmäkseen tuota marginaaliin unohtunutta formaattia ovat käyttäneet klassisen musiikin tuottajat sekä viime aikoina progressiivisen rockin klassikkolevyistä erilaisia juhlavuosia painoksia tuottaneet levy-yhtiöt. Jälkimmäiset julkaistaan Euroopassa tosin yleensä Blu-ray'nä kun USA, ja varsinkin Japani tuottaa superaudiota.

Kuka sitten idean keksikään, hänelle ja Ristolle on syytä malja nostaa. Moikanavainen miksaus antaa levylle uuden vaihteen ja läpeensä tutulle musalle erilaisen soundin. En sano että se olisi stereomiksausta parempi, mutta ehdottomasti levy kannattaa kirjastosta lainata, ellei sitä divarista löydä. Mutta muistakaa että SACD ei soi normaalissa CD/DVD eikä edes Blu-ray -soittimessa vaan siihen tarvitaan erillinen soitin tai mielummin multiformaattisoitin (kuten Oppo).

Petri Myllylä /3.1.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit