The Magnificent Moodies
Moody Blues'in esikoinen syntyi vuonna 1965 kokoonpanolla, jossa vaikuttivat basisti Clif Warwick sekä myöhemmin Paul McCartneyn aisaparina Wings'ssä musisoinut Denny Laine. Herrat lähtivät bändistä vuotta myöhemmin ja samalla sen suunta muuttui rytmibluesista kohti psykedelistä progea (jos sellainen määritys sallitaan). 

Moody Blues lienee yksi viimeisimmistä 1960-luvun isoista bändeistä, joihin olen ennättänyt tutustua. Yleensä, kuten myös Moody Bluesin tapauksessa, huomaan diggaavani bändiä enkä oikein kestä sitä että Beatlesista 1977 alkanut sixties-diggailuni on edennyt kovin hitaasti.

Tapanani on tutustua uuteen bändiin sen esikoislevystä. Tällä kertaa näin ei tapahtunut vaan ennen The Magnificent Moodies -levyä ehdin kuunnella muutaman sen jälkeen ilmestyneen albumin. Niihin verrattuna The Magnificent Moodies kuulostaa kovin köykäiseltä ja persoonattomalta. Yllättäen en tuntenut edes loppuvuodesta 1964 Englannin listaykköseksi noussutta, Milton Bennettin ja Larry Banksin tekemää ja jälkimmäisen vaimon Bessien (Toni) saman vuoden alussa julkaisemaa Go Now'ta.

Levystä on julkaistu 1990-luvulla stereo versioita, mutta koska uusimmat ja aiempaa laajemmat painokset ovat monoja, veikkaan että levyn myöhemmät stereot ovat ns. feikkistereoita.

Petri Myllylä / 3.2.2020 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit