From The Vault
Metal Church tuntuu julkaisevan uutta musiikkia parin vuoden välein. Edellinen studiokiekko Damned If you Do oli verevä teos. Siltä jäi yli kappaleita ja ne julkaistaan nyt. Käsitin, että bändillä oli aikomus tehdä uusi kokopitkä vielä tänä vuonna, en tiedä onko tuo suunnitelma vielä voimassa, mutta nyt pengotaan joka tapauksessa arkistoja.

ihan kokonaan pölyttyneistä raidoista tätä levyä ei ole koottu. Mukana on mukamas neljä uutta biisiä. Kolme taitaa olla totuus. Tai sitten en tajua jotain. Pelin avaa nopea Dead on the Vine. Kulkee kuin unelma. Kelpaa! For No Reason on tuttua häijyä Mike Howea. Minulle hän on se Metal Church -laulaja, vaikka bändiä olen alusta seurannut. David Wayne oli myös kova! Conductor on taas nopea. Se oli mielestäni mukana jo vuoden 1993 Hanging In The Balance -levyllä. Howe kuulostaa kovin paljon Exoduksen Zetro Souzalta. Ihanaa! Above The Madnessissä on tarttuva koukku ja reipas kertosäe.

Coverit ovat aina kiinnostavia. Nazareth-laina Please Don't Judas Me onnistuu parhaiten. Oli suoraan sanottuna yllätys kuulla siitä metalliversio. Green Eyed Lady on siinä hilkulla skippaanko ja Ram Jamilta pöllitty ja Spiderbaitin 2004 päivittämä Black Betty jää helposti kuuntelematta. Syykin on ihan hyvä. Uusi versio Fake Healerista toimii. Myös Badlandsin päivitys on onnistunut. XI:n bonus-raidat The Enemy Mind ja The Coward eivät ihan pärjää tässä kyydissä. Löytyisikö sieltä kellarista vielä jotain?

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit