Fuck It

Se on jännä miten Nick Olivieriä pitää aina vaan Kyussin basistina. Tuo bändihän hajosi jo vuosikymmeniä sitten ja Nick erosi siitä jo paljon ennen. Kyussin jatko-osa Kyuss Lives! ja Vista Chinokin on elänyt hiljaiseloa vaikka kuinka kauan. Koska Nick sai kenkää Queens Of The Stone Agesta? On siitäkin aikaa. Niin on myös edellisestä Mondo Generator -levystä. Kahdeksan vuotta taitaa olla aika lähellä totuutta.

Tänä vuotta ilmestyi uutta Mondo Generator -musiikkia vallan kaksi levyä. Shooters Bible äänitettiin jo 2010, mutta se jäi jostain syystä keräämään Palm Desertin pölyä. Se täytyy tyypätä, koska 2012 ilmestynyt Hell Comes To Your Heart oli hyvä. En tiedä montako soittajaa MG:ssä on ollut, mutta tällä kertaa studiossa on käyty kitaristi Mike Pygmien ja rumpali Mike Amsterin kanssa. Nick soittaa bassolinjat ja huolehtii ääntelemisestä. Jälki on melkoisen rupista. Levy kuulostaa samalta kuin tekijänsä näyttävät.

Fuck It on kyllä nimensä mukainen levy. Tästä on vaikea pitää, mutta ei sitä voi olankohautuksella ohittaakaan. Nickin soitossa ja musiikissa on aina ollut mukana punkia. Nyt se on läsnä todella vahvasti. Eikä mikään kepeä purkkapunk, vaan kunnollinen Black Flag -henkinen hardcore. Nickin ulosannista tulee Henry Rollins mieleen useammin kuin kerran. Kappaleet ovat lyhyitä ja ytimekkäitä. Kovin iskeviksi niitä ei voi luonnehtia. Kyllähän ne päälle käyvät, mutta enempi ovat sellaista pillerihuuruista heilumista kuin kunnon takomista. Vitut tätä jaksa enempää selittää. Kuunnelkaa itse.

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit