Script For A Jester's Tear
Lukiovuosina sain vanhempani houkuteltua tilaamaan minulle Kerrang-lehden sillä ajatuksella että se kohentaisi Englanninkielen taitojani. Niin tai näin, mutta lehden kautta tutustuin Marillioniin. Eräs koulukaverini, jolle tuli myös kyseinen raskaaseen rockiin keskittynyt musalehti tutustui bändiin myös ostamalla heidän levyjä. Vaikka vaihdoimme paljon levyjä keskenämme, Marillion ei itseäni silloin kiinnostanut.

Tuntuu jokseenkin nololta tutustua nuoruudessani julkaistuun musiikkiin 37 vuotta myöhemmin, mutta näin tämän levyn suhteen on päässyt käymään. Samoin tuntuu hiukan oudolta kuunnella itselle täysin tuntematon levy ensimmäisen kerran monikanavaisena eikä stereona kuten yleensä.

EMI (Parlophone) on julkaissut viime vuosien aikana useita Marillionin uran keskeisimpiä albumeja useiden levyjen super deluxe painoksina. Useamman CD:n lisäksi niissä kaikissa on myös Blu-ray, jolta löytyy levystä tehty 5.1 miksaus. Näiden erikoisjulkaisuiden kautta olen entisestään ihastunut bändiin joten ei ihme että aikaisempien julkaisuiden tapaan kovakantisen kirjan muotoon tehty Script For A Jester's Tear 4xCD & BD löytyi kaupasta heti ilmestymispäivänä.

Erikoisjulkaisua varten Script For A Jester's Tear ja kakkoslevylle laitettu bändin esikoisjulkaisu, Market Square Heros EP on miksattu uudestaan. Kesken esikoislevyn äänitysten joulukuussa 1982 bändi esiintyi kolmena peräkkäisenä iltana viimeisen kerran Marquee clubilla. Näistä kaksi viimeistä iltaa nauhoitettiin ja kun 30.12. keikka ehdittiin jo julkaista Early Stages -boxilla niin tälle laitettiin edellisen illan keikka. Monikanamiksaus, EP ja 1982 keikka edustavat audio only materiaalia ja niiden lisäksi mukana on bändin ensimmäinen keikkavideo, Recital Of The Script sekä sen DVD-päivitykseltäkin löytyvät 1982 keikkavideot sekä luonnollisesti levyn promo-videot. Erikoismaininta 1,5 tunnin mittaisesta dokkarista, jossa käydään läpi bändin tarina ennen levyn äänityksiä (myös pois potkitut muusiot pääsevät ääneen), joista riittää tarinaa kuten myös keikkailusta.

Petri Myllylä /29.4.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit