Pepper Adams: Baritones and French Horns
Oltuaan torstaina Kenny Burrellin & co kanssa Rudy Van Gelderin studiossa, John Coltrane palasi sinne perjantaina pianisti Mal Waldonin kakkosalbumin (ensimmäiseen) sessioon. Lauantaina 20.4.1957 he molemmat palasivat sinne osallistuakseen baritonisaksofonistien Pepper Adamsin ja Cecil Paynen yhteis sessioon.

Baritones and French Horns LP on hyvin lyhytaikaiseksi jääneet vinyyliformaatin 16 RPM julkaisu. LP-levyn kokoinen (12") levy pyöri siis kaksi kertaa hitaammin kuin normilevy ja näin sen levynpuoliskolle mahtui kaksinkertainen määrä musiikkia. Tämä 40 minuuuttinen sessio oli kuvassa olevan Prestige-yhtiön julkaisun A-puolella. Vuonna 1963 Prestige julkaisi Pepper Adamsin ja Cecil Paynen session nimellä Dakar. LP:n kannessa luki John Coltrane.

Vaikka kyseessä ei ole Coltranen soololevy, mies on varsin paljon esillä ja siksi on ihan perusteltua myös se kaupallinen liioittelu että kyseesä olisi ollut hänen levy. Sessio ei poikinut mitään klassikoita eikä yksikään sen kuudesta biisitä ole Coltranen käsialaa. Oma suosikkibiisini on Route Four.

Petri Myllylä / 30.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit