San Antonio 22.1.1977
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa kymmenien eri bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä samanaikaisesti jopa miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Tämäkin Flower Hour keikka on pientä korvausta vastaan Concert Vaultin nettisivuilta. 

Kolme kuukautta aiemmin ilmestynyt Tedin toisen soololevyn Free For All materiaali on yllättäen sivuroolissa illan keikkasetissä. Bändi soittaa levyn nimikappaleen lisäksi vain melko innottoman vedon Dog Eat Dogista. Bändiin palannut Derek St. Holmes taitaa vierastaa levyllä laulaneen Meatloafin kappaleita. Mukana on sitä vastoin esikoislevyn kuusi ekaa biisiä. Niiden joukossa on harvoin livenä kuultu Snakeskin Cowboys.

Bändi esittää tällä keikalla kolme vielä äänittämätöntä tulevaa Cat Scratch Fever -levyn biisiä. Nimikappale ja Wang Dang Sweet Poontang jäävät selvästi puoli vuotta myöhemmin äänitetyistä, livelevy Double Live Gonzon vastaavista. A Thousand Knives ei edes mahtunut kyseiselle levylle. Biisi ei ole miehen parhaimpia, mutta mukava sekin on kuulla kerrankin livenä.

Lisäksi keikalla kuullaan vuoden 1974 Ted Nugent & Amboy Dukes levyltä Tooth Fang & Claw löytyvät livevedot Hibernation ja Great White Buffalo. Nämäkin ovat tuttuja mainitun livelevyn omistajalle.

Tämä keikka olisi loistava uusi livejulkaisu Tedin 70-luvulta. Se täydentäisi erinomaisesti hänen turhan vaatimatonta live-kataloogia. Valitettavasti ainakin toistaiseksi joudumme tyytymään sen mp3 laatuiseen nettikuunteluun.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit