Miles Davis: Jazz Track / 1958 Miles
Jazz Track sisältää kaksi eri Davis sessiota, jotka ovat ajallisesti toisiaan lähellä mutta muuten kovin erilaisia. Joulukuussa Ranskassa Kenny Clarkea lukuunottamatta ranskalaisella miehityksellä äänitetty elokuva soundtrack ilmestyi Euroopassa kymppituumaisena LP:nä, jonka materiaali löytyy levyn A-puolelta.

Tenorisaksofonisti John Coltranen palattua Miles Davisin bändiin joulukuussa 1957 se laajeni kvintetistä sekstetiksi sillä altosaksofonisti Julian "Cannonball" Adderley oli liittynyt kokoonpanoon Coltranen soittaessa vuoden 1957 toisen puolikkaan Monkin bändissä. Tämä kokoonpano esiintyy Jazz Trackin B-puolella.

Toukokuussa 1958 Davis vei kuusikkonsa ensimmäisen kerran studioon. Vaikka siellä syntyi hyvää jälkeä, Columbia ennätti julkaista Milesin ja koko jazz genren kaikkien aikojen eniten myynneen levyn Kind of Blue ennen kuin Jazz Track joulukuussa 1959 lopulta saatiin kauppoihin. Sen sessioissa äänitettiin neljä biisiä, joista Love For Sale ilmestyi 1973 kahdella eri kokoelmalla.

Itselläni on hyllyssä vuonna 1974 julkaistu albumi 1958 Miles. Se sisältää samat kolme biisiä kuin Jazz Track, mutta myös sessioista ylijääneen ja edellisenä vuonna kokoelmilla julkaistun Love For Salen. Allbumin kakkospuolella on kolme saman vuoden syksyllä Columbia Recordsin omassa yritystilaisuudessa Plaza hotellissa äänittämää biisiä. Niillä esiintyy sama kuusikko kuin studio sessiossa.

Petri Myllylä / 20.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit