Mal Waldron: Mal/2
John Coltrane vietti työntäyteisen huhtikuisen viikonlopun Rudy Van Gelderin studiolla New Jerseyssä puolen tunnin ajomatkan päästä Manhattanista. Torstaina hän oli mukana Prestige-yhtiön All Starsin kanssa äänittämässä Cats LP:tä (joka laitettiin neljän miehen nimiin). Perjantaina hän oli äänittämässä tätä levy ja seuraavana päivänä hän ja pianisti Mal Waldron palasivat studiolla osallistuakseen Pepper Adamsin ja Cecil Paynen duo liideri sessioon.

Vaikka Mal/2 sessiossa saatiin huhtikuun 19. päivänä nauhalle hyvinkin LP:n verran materiaalia, tuottaja Bob Weinstock järjesti neljän viikon päähän toisen session, josta saatiin kolme alkuperäisen levyn kuudesta kappaleesta. Tässä sessiossa Jackie McLeanin tilalla alttosaksofonissa kuullaan Sahib Shihabia. Huhtikuussa trumpettia soittaneen Bill Hardmanin tilalla on Idrees Suliemania ja rumpali Art Taylorin jakkaralla soittaa Ed Thigpen. Mal Waldronin ja John Coltranen lisäksi molemmissa sessioissa oli paikalla myös basisti Julian Euell.

Huhtikuun sessioista ylijääneet Blue Calypso ja Falling In Love With Love julkaistiin vuonna 1965 Malin LP:n The Dealers ykköspuolella. Nykyään ne löytyvät 1991 julkaistun 67 minuuttisen Mal/2 CD:n bonuksina. Kokonaisuus nousee ehdottomasti kiinnostavien Coltrane levytysten joukkoon.

Petri Myllylä / 31.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit