Sweden Rocks (DVD & CD)
Vinyylibuumin myötä tämäkin videokeikka julkaistiin LP:nä vuonna 2013. Lopputulos on melko kömpelö ja varsinkin keikan alussa bändin soundi kuulostaa tunkkaiselta. Edulliseen hintaan 2015 hankittu tupla on silti tervetullut lisä enimmäkseen 70-luvulla julkaistuun Nugent-kokoelmaani.

Petri Myllylä

 

Ted Nugent on todellinen moottoriturpa. Häntä ei jännitä kertoa mielipiteitään. Hän sanoo asiat suoraan ja kainostelematta. Terroristit pitää tappaa ja Nugent tekisi sen, jos mahdollista, mielellään itse. Vuoden 2006 Sweden rock -festivaalin lehdistötilaisuudessa Ted oli oma itsensä. Hänen äärimmäisen äärioikeistolaiset puheet olivat, no ärsyttäviä ainakin. Samaa osastoa oli hänen omakehunsa. Tunti pressin jälkeen miehellä oli mahdollisuus lunastaa lupauksensa.

Silloin aikanaan Ted Nugent, rumpali "Wild" Mick Brown ja basisti Barry Sparks eivät saaneet välttämättä aivan puolueetonta arviota. Kyllähän Ted tällä keikalla nimittäin uhoaa, mutta jotenkin nyt sen ymmärtää kuuluvan osaksi show'ta. Samalla tapaa kuin paikan päällä, DVD:llä noita äijäjuttuja ei enää yhdistä oikeaan elämään. Ei ainakaan meikäläiseen elämäntyyliin. Amerikkalaista unelmaahan Nugent elää. Se on selvä. Ja ties kuinka monetta kertaa. DVD:n vihkossa hän kertoo kuinka onnekas hän on ollut elämässään. Jumala on ollut hänelle armollinen ja antelias. Jonkinlaista nöyryyttä on siis havaittavissa karskin kuoren alta.

Ted Nugent Sweden Rocks on suora, kainostelematon ja vilpitön rock'n'roll -keikka. Bändi esittää parastaan ja hikoilee perseensä märäksi. Ted Nugent ei säästele itseään soittaessaan ja varsinkaan laulaessaan. Harvoin kukaan esittää juttuaan näin uskottavasti. Pakkohan moista on arvostaa. Kun hän ennen Strangleholdia kertoo rakastavansa itseään niin paljon, että tuskin voi kestää sitä, häntä on helppo uskoa. Ted on valtavan tyytyväinen itseensä, bändiinsä ja yleisöönsä.  Tedin sanoin: "This song has the greatest fucking guitar lick in the world", syytä ylpeyteen onkin. Kun Nugent soittaa viimeisen kappaleen intiaanipäähine päässään, hän on tähti, hän on todellinen Great White Buffalo. Lupaukset lunastettu.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit