Kulu Sé Mama
Tenorisaksofonisti John Coltrane oli kolmanneN pitkäikäisen (no, yli 2 vuotta joka tapauksessa) levytyssopimuksen tehdessään 1961 niin iso stara että hänellä oli entistä sanavaltaa julkaisuihin sekä myös aikaa studiossa. Useat hänen Impulse! yhtiön julkaisemat levyt eivät tule enää yhdestä vaan yleensä useammasta sessiosta. Tämänkin albumin kaikki kolme biisiä on äänitetty eri päivinä.

Kun tutkii John Coltranen sessio listaa vuodelta 1965 niin toukokuun 17. päivän sessiota voi pitää  Kulu Sé Maman aloituksena koska silloin nauhoitettiin julkaisematta jäänyt versio Welcomesta. Biisin julkaistu versio äänitettiin kesäkuun 10. ja toinen viimeistä kesää yhdessä soittanut, sittemmin legendaarisen statuksen saaneen kvintetin tuotos tälle levylle syntyi kuusi päivää myöhemmin kun Virgil nauhoitettiin. Samasta sessiosta tulee CD:ltä löytyvä bonus Dusk Dawn.

Lokakuussa 1965 John Coltrane äänitti levyn nimikappaleen Los Angelesissa ison orkesterin kanssa. Myöhemmin samasta sessiosta julkaistu Selflessness löytyy sekin nykyään CD:n bonuksista.

Petri Myllylä / 20.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit