Damn Yankees: 1
Asuin USA:ssa kun Damn Yankees I ilmestyi. Jätin sen tietoisesti välin sillä radion useasti soittama High Enough -hitti oli minulle liian siirappinen. En myöskään osannut tuolloin sijoittaa kitarasankari Ted Nugentia moiseen pop-porukkaan.

Styxin kitaristilaulaja Tommy Shaw ja Night Rangersin basisitilaulaja Jack Blades vetävät dueton ovat toki ihan ok, mutta että High Enoughin bliisun kitarasoolon takana on suuresti arvostamani super-Ted. Sitä en voinnut tuolloin hyväksyä. Biisin maxisinglellä oleva Bonestripper-biisi julkaistiin seuraavana vuonna Kaistapäiden Kaupunki (Nothing But Trouble) -leffan soundtrackillä (ja 1992 Japanin Don't Treadin bonuksena). Ihme että Music On Vinyl ei laittanut biisiä albumin 2013 uusintapainokselle! Ted-fanien kannattaa biisi etsiä käsiinsä sillä simppelin hard rockin pelastaa läpi kappaleen jatkuva Tedin rakka kitarointi.

Aikaa ehti kulua lähes kaksikymmentä vuotta kunnes palasin uudestaan bändin pariin. Nyt heidän esikoislevy kuulostaa ihan hyvältä. Amerikkalainen pop-rock ei ole aivan sitä minulle ominta musiikkia. Miesten yhteisesiinytyminen musiikkitapahtumassa tammikuussa 2010 ei isoista odotuksista huolimatta tuodut bändin takaisin. Ted Nugent on ottanut tästä syyt niskoilleen selittäen paluukiertueen olevan liian iso juttu koska intomielisenä metsästäjänä hän haluaa olla mielummin metsässä jahtaamassa eläimiä kuin pitkällä kiertueella.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit