Kenny Burrell (Vol. 2)
Blue Note aloitti maaliskuussa 1956 Kenny Burrellin esikoislevyn äänitykset, mutta näistä äänityksistä ei kuitenkaan tässä vaiheessa kasattua LP:tä vaan sellainen syntyi toukokuun lopun hiukan eri porukan kanssa soitetussa (kahden päivän) sessiossa.

Esikoislevy Introducing Kenny Burrell -levy julkaistiin syksyllä 1956. Se taisi menestyä hyvin sillä Blue Note halusi nopeasti uuden levyn markkinoille. Tuon ajan levy-yhtiösopimukset olivat aika villejä ja Blue Note olis varmasti tietoinen että kitaristi oli jo marraskuussa 1956 äänittänyt Prestige Recordsille (joka tuli julkaisemaan lähiaikoina useamman Kennyn levyn). Kenny levytti Blue Notelle vielä helmikuussa 1957, mutta joko ne hyllytettiin tai sitten levy-yhtiö pomo Alfred Lion oli jo ennättänyt kasata tämän lev aluksi kitaristin nimeä kantaneen, mutta myöhemmin vol. 2 lisänimen saaneen levyn edellisen vuoden äänityksistä.

Kenny Burrell Vol. 2 kaksi ensimmäistä biisiä Get Happy ja But Not For Me tulevat Introducing Kenny Burrell sessiosta ja ne myös löytyvät joistakin tuon levyn CD-painoksista. Loput kuusi biisiä tulevat maaliskuun 1956 sessioista. Tuolloin äänitetty My Heart Stood Still julkaistiin 1980 kokoelmalla Swingin'. Venäläiset laittoivat sen 2011 julkaiseman LP:n bonukseksi.

Petri Myllylä / 10.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit