Jackie McLean: It's Time!
Muutamalla edellisellä levyllään Jackie McLean oli nostanut riman niin korkealle, että ei liene häpeällistä että niiden seuraaja ei yllä ihan samalla tasolle. Tämän levyn stara on pianisti Herbie Hancock, joka oli edellisenä vuonna liittynyt jatsin ykkösnimen Miles Davisin kvintettiin. Levyn toinen nuori muusikko on ensikertalainen trumpetisti Charles Tolliverille, jolle tämä oli hänen ensimmäinen visiitti studiolla. Kaksikymmentäkaksi vuotias Floridassa syntynyt, mutta New Yorkin Harlemissa kasvanut nuorukainen täyttää hyvin paikkansa. Freddie Hubbard oli rohkaissut farmaseutiksi opiskelevaa ystäväänsä ammattimuusikoksi ja näin hän on myös toiminut tätä kirjoittaessa jo 56 vuotta.

Blue Note Records sai negatiivista palautetta yhtiön 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemasta laajasta vinyylilevyjen sarjasta. (Amerikassa) hyvin kohtuuhintaiset LP:t kun oli työstetty digitaalisista mastereista. Lisäksi joissakin prässäyksissä oli paljonkin toivomisen varaa.

Rolling Stonesin tuottajana tunnettu Blue Noten pomo Don Was halusi nostaa rimaa 2019 kun yhtiö juhli 80 vuoden ikää. Paikalle kutsuttiin yhtiön klassikko levyistä lisenssillä audiofiili painoksia ottanut Music Matter Ltd:n Joe Harley. Blue Note Tone Poet Series nimen saanut analoginen uusintajulkaisusarja hivelee sekä silmää että korvaa. Avattavat kannet ovat paksuja ja kiiltäviä ja niiden sisällä on kuvia äänitys sessiosta. Sarjan levyt prässätään Californiassa laatutyöstä tunnetulla RTI:llä. Tähän on tultu että monikansallinen levy-yhtiö tarvitsee pienen lisenssijulkaisuihin keskittyneen yhtiön apua saadakseen markkinoille laatujulkaisuja. 

Petri Myllylä / 03.11.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit