Andrew Hill: Judgment!
Oma jazz kuunteluni on ollut 80-luvun kouluvuosista alkaen satunnaista, mutta toisaalta säännöllistä. Ehkä oman musaopettajan pianon soitosta johtuen koskettimet ovat olleet itselleni ehkä se tutuin instrumentti. Ja vibrafoni yksi vähiten tuttuja. Tällä levyllä on tarjolla molemia vaikka toki liiderinä koskettimet ovatkin.

Levyn alkuperäisissä saate teksteissä taidettiin mainita että Andrew Hill on pidetty avant-garde muusikkona, mutta 2000-luvun korvin kuunneltuna hän menee perinteitä kunniottavana jatsimiehenä. Tosin hänen Blue Noten toinen sessio, pari kuukautta ennen Judgmentia, poikkesi normaalista sillä sillä soitti simultaationa kaksi basistia. Mahtoiko se olla osasyy siihen että sessio jäi muutamaksi vuodeksi "hyllylle".

Amerikkalainen Music Matters -yhtiö on julkaissut paljon Blue Note -yhtiön levyjä kahden kiekon versioina, jossa albumin materiaali on jaettu neljälle 45 RPM levyn puolikkaalle. Molemmissa on luonnollisesti paksut kiiltäväkantiset avattavat kannet, joiden sisäkansissa on sessiossa otettuja valokuvia. Tilasin tällaisen limited edition (numerolla 0721) hifistely-levyn kokoelmiini ja lompakko tyhjänä joudun tietenkin kirkkain silmin kehumaan että eron normipainokseen kuulee ensimmäisestä tahdista alkaen.

Petri Myllylä / 26.5.2020

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit