Grant Green: Idle Moments
Pianisti Duke Pearson teki Blue Notelle paljon tuottamista mutta tällä levyllä hän ansioituu nimikappaleen Idle Moments säveltäjänä. Biisi on rauhallinen ja tunnelmallinen - ja liian pitkä. Ainakin näin sen äänitysten aikaan ajatelttiin ja toista ottoa lähdettiin tekemään lyhentääkseen 15-minuuttisen biisin puolta lyhemmäksi. Ensiotto päätyi kuitenkin levylle ja tästä johdosta Greenin Jean de Fleur ja John Lewisin tekemä (Modern Jazz Quartetin levyttämä) Django jouduttiin äänittämään myöhemmin uudestaan että kaikki neljä biisiä saadaan mahtumaan vinyylille.

Grant Green on toki omalla levyllään mies keskiössä, mutta kun studiossa ollaan huippuporukalla niin sooloja jaetaan koko porukalle. Itselläni on joitakin tenorisaksofonisti Joe Hendersonin soololevyjä, ja hänen suoritus tällä levyllä innostaa palaamaan niihin. Ja löytyy hyllystäni myös vibrafonisti Bobby Hutchersonilta pari levyä, mutta pidän enemmän niistä levyistä, joilla hän on värittämässä muiden soittoa. Ehkä en pidä hänen instrumentia niin soolo soittimena kuin fonia, kitaraa tai pianoa. Joka tapauksessa tälläkin levyllä Bobby on mies paikallaan kuten basisti Bob Cranshaw ja vähemmän Blue Notelle äänittänyt rumpali Al Harewood.

Itselläni on levystä 2014 USA:ssa julkaistu perus versio joka on todennäköisesti muutettu digitaaliseksi. Music Matters -yhtiön 2020 painos on tehty kokonaan analogisesti ja se on avattavilla kansilla. Näin hienosta musiikista olisi hienoa omistaa paksuilla kiiltävillä kansilla oleva gatefold mutta valitettavasti painos myyntiin nopeasti loppuun.

Petri Myllylä / 8.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit