Big John Patton: Let 'Em Roll
Urkuri John Patton ja kitaristi Grant Green olivat soittaneet paljon toistensa kanssa, sekä klubeille että studiossa. Itse asiassa kitaristi oli seuraavaan Pattonin sessioon sakka ollut mukana kaikilla hänen kuudella sessiolla. Parivaljakko tukeutui toisiinsa sillä heidän yhteispeli toimii erinomaisesti. Levytyksen yllättävin, mutta samalla aiempiin levyihin verrattuna myös piristävin seikka on vibrafonisti Bobby Hutchersonin mukana olo. Tämä olikin hänen ja Pattonin ensimmäinen ja ainoa kohtaaminen studiossa.

Olen viime aikoina hankkinut hyllyyni useita levyjä, joilla Bobby Hutcherson soittaa. Viimeisen parin vuoden aikana hän oli mukana usealla varsin vapaata ilmaisua ja "uutta jatsia" kohti suuntautuneilla levyillä. Let 'em Roll on hänelle erilainen ja enemmän valtavirrassa kulkenut sessiossa. Ja kaikki tämä erittäin positiivisessa mielessä. Session rumpalina kuullaan Otis Finchiä, joka on itselleni tuttu vain muutaman Stanley Turrentinen levyn myötä. Hänelle voi jakaa kiitos kuten koko nelikolle. Let 'em Roll on hyvää seuraa.

Blue Note lisensoi Amerikassa 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä vinyylipainoksia Scorio Music -yhtiölle, jolle kaliforniassa Rainbo Records prässäsi tämänkin, poikkeuksellisesti mono-LP:n. Todennäköisesti lähteenä on käytetty alkuperäisiä analogisia master nauhoja.

Petri Myllylä / 01.12.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit