Leslie West: Mountain
Mountain on merkitty Leslie Westin nimiin vaikka yhtä hyvin se olisi voitu merkitä samoihin aikoihin perustettavan Mountain-bändin nimiin. Levyllä soittavat nimmittäin samat henkilöt kuin kuukausi levyn ilmestymisen jälkeen soitetulla Woodstockin keikalla. Tuolloin yhdentoista biisin setti koostui puoliksi tämän levyn materiaalista. Toinen puoli setistä sisälsi tulevia Mountain-biisejä sekä standardeja kuten Blue Suede Shoes.

Levyn tuottaja Felix Pappalardi oli edellisenä vuonna toiminut Creamin USA:n äänitysten tuottajana. Hänellä oli ajatuksena kasata vastaavanlainen voimatrio. Tässä hänellä oli sellainen ja hän oli alusta lähtien bändin toinen voimahahmo Leslie Westin lisäksi. Tämän huomaa myös tämän levyn grediiteistä, sillä Felix on mukana peräti kahdeksan biisin sävellystyössä.

Levyn kolmella biisillä on mukana kosketinsoittaja Norman Lansberg. Hänen urut soivat hienosti taustalla esimerkiksi Southbound Trainillä. Sitäkin paremmin ne värittävät mielestäni levyn hienointa raitaa Storyteller Man'iä. Muita suosikkeja ovat levyn (ja Woodstock keikan) avaava Blood Of The Sun ja akustinen pieni popsävellys Because You Are My Friend.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit