Mountain: Nantucket Sleighride
Mountain oli yksi Woodstockin festivaalin uusista bändeistä, joka lunasti siihen asetetut odotuksen puoli vuotta myöhemmin julkaisemalla esikoislevyllään. Bändin seuraavana vuonna julkaistu kakkoslevy on sekin laatujulkaisu. 

Hienoja riffejä täynnä olevan levyn biiseistä itseäni puhuttelevat eniten You Can't Get Away! ja The Animal Trainer And The Toad. Hyllystäni löytyvä Island Records'in ranskalainen vinyypainos on pyörinyt levylautasella kuitenkin aika harvoin. Edelleen kitaristi Leslie West dominoi bändin sointia vaikka kosketinsoittaja Steve Knight onkin edellistä levyä enemmän esillä. Rumpali Corky Laing on energinen ja ammattitaitoinen.

Edelliseen levyyn verrattuna Nantucket Sleighriden sävellyspuolella dominoi tällä kertaa tuottajabasisti Felix Pappalardi, yksin ja yhdessä (miehensä vuonna 1983 ampuneen) vaimonsa Gail Collinsin kanssa. Tämä ei kumminkaan laske biisien tasoa edelliseen studioon verrattuna. Nimikappaleen tulisi antaa kuva siitä miltä tuntuisi istua pienessä veneessä kun harppuunoitu valas vetää venettä, ei vene valasta. Itse en ole moista kuvaa onnistunut siitä vielä luomaan. Levy-yhtiön ja ehkä myös bändin jäsenien harmiksi levyltä puuttuu selvä hitti. Muuten kyseessä on erinomainen rocklevy.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit