Mountain: Flowers Of Evil
En tiedä oliko bändin alkuperäinen tarkoitus julkaista vain puolikkaan levyllisen verran uuttaa studiomateriaalia vai oliko äänitysten jälkeen muutaman kuukauden päästä hajonnut bändi jo syksyllä 1971 siinä tilanteessa että se tarvitsi livemateriaalia saadakseen uuden levyn kauppoihin joulumarkkinoille.

Studiopuoliskon kaikki viisi uutta raitaa menevät basisti Felix Pappalardi ja hänen vaimonsa Gail Collins nimiin kitaristi Leslie Westin saadessa nimensä heidän rinnalle vain levyn avaavaan nimiraitaan. Oma suosikkini harvoin kuuntelemaltani levyltä on kappale One Last Cold Kiss.

Levyn kakkospuoli on äänitetty Bill Grahamin New Yorkin konserttipaikan Fillmore Eastin viimeisenä iltana 27.6.1971. Puoliskon avausraita Dream Sequence koostuu enimmäkseen instrumentaalijameista, jotka eivät onnistuneet minua sytyttämään. Niiden perään kuultava Mississippi Queen on sekin hiukan hätäinen ja näin levyn toinen puoli jää vielä ykköstä laimeammaksi. Vaikea tätä levyä on suositella, varsinkin kun bändin kaksi edeltänyttä levyä sekä niitä aiemmin tehty Leslie Westin soolo Mountain ovat niin paljon tätä parempia.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit