Hank Mobley with Donald Byrd and Lee Morgan
Tämän levyn instrumentaatio on mielenkiintoinen. Kahden trumpetistin käyttö tenorisaksofonistin liidaamalla levyllä ei taida olla niin tyypillinen kuin esimerkiksi alttofoni tai pasuuna. Itselläni on hiukan vaikeuksia erottaa Byrdiä ja Morgania toisistaan, mutta ehkä tämä vähenee heidän omia levyjä kuunnellessa. Lee Morganin kanssa Dizzy Gillespien bändissä soittanut rumpali Charlie Persip ei ole itselleni tuttu nimi mutta hyvin hän rytmipuolen Miles Davisin kvintetin Paul Chambersin kanssa hoitaa.

Huomioitan poikkeuksellista että Blue Note on ottanut levystä Japanissa 40 vuoden (1977-2015) aikana peräti 9 painosta mutta ei ole koskaan julkaissut levyä Euroopassa. Pienen englantilaien yhtiön lisenssi-LP ilmestyi sentään 2017. Vaikka kyseessä ei ole klassikko, eikä soittajien uran parhaimmistoon kuuluva sessio, yhtiö voisi silti huomioida tämän levyn. Albumilta irroitettiin Lower Stratosphere / Reunion -sinkku.

Lähes sama porukka tapasi studiolla viikkoa myöhemmin jolloin purkitettiin Lee Morgan Sextet LP. Byrdin tilalla kuullaan alttofonisti Kenny Rodgersia.

Petri Myllylä / 14.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit