Hank Mobley: Peckin' Time
Sessioiden pianisti Wynton Kelly oli soittanut Dizzy Gillespien orkesterissa samaan aikaan Lee Morganin kanssa. Tämä taas soitti Hank Mobleyn kanssa Art Blakey'n Jazz Messengerissä. Itse asiassa myös Kelly oli ajoittain ainakin bändin ulkojäsen. Kolmikko oli ollut yhdessä studiossa viimeksi 10 kuukautta aiemmin, jolloin purkitettiin lositava Johnny Griffin'in Blowing Session LP.

Vaikka levynkansi antaa ymmärtää että kyseessä olisi duo levytys, on Hank Mobley tämän session liideri. Hän on myös säveltänyt neljä levyn viidestä biisistä. Niistä oma suosikkini on A-puolen päättävä Stretchin' Out. Myös nimikappale on erinomainen osoitus usein hiukan aikakauden suurten tenorisaksofonistien Sonny Rollins ja John Coiltranen varjoon jääneen pyöreän soundin omanneen soittajan sävellys taidoista.

Itse asiassa hän ei liidannut seuraavaan 2 vuoteen yhtään sessiota kunnes iski kultasuoneen helmikuussa 1960 levyllään Soul Station.

Analogue Production on vuodesta 1991 lähtien keskittynyt uusintajulkaisemaan äärimmäisen laadukkaita painoksia valikoiduista levyistä. Vuosien 2008 ja 2012 aikana he julkaisivat 50 Blue Noten albumia kahden levyn 45 RPM painoksina. Julkaisusarjasta vastanneet Steve Hoffman ja Kevin Gray ovat molemmat äänilevy masteroinnin huippuja. Jälkimmäinen oli ammattikuntansa nuorin tullessaan alalle vuonna 1972. Kevin on jatkanut Blue Noten kataloogin kanssa ensiksi 2013 alkaen Music Matters -yhtiössä sekä 2019 saman tiimin kanssa suoraan Blue Noten alaisuudessa. Itse toivon että yhtiön aloitettua 2019 julkaisemaan kohtuuhintaisia mutta täysin analoogisia vinyyleitä, Peckinä Time saisi vihdoinkin Eurooppa julkaisun.

Petri Myllylä / 25.11.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit