Mountain: The Road Goes Ever On
Levy-yhtiö julkaisi kesäkuussa 1972 vain 34 minuuttisen livelevyn pian bändin ensimmäisen hajoamisen jälkeen. Sen kaksi ensimmäistä raitaa tulevat Woodstockista 1969. Bändi asteli lavalle lauantai-iltana yhdeksän aikoihin, joten sillä oli todennäköisesti noin puoli miljoonaa kuulijaa. Levylle mukaan valittiin kuitenkin vain raidat Long Red ja Waiting To Take You Away. Näistä ensimmäinen on livenä huomattavasti kiinnostavampi kuin mitä juuri ennen festivaalia julkaistulla (Leslie Westin soolona ilmestyneellä) studiolevyllä. Jostakin syystä bändi ei koskaan äänittänyt studiossa Waiting To Take You Awaytä joten sen liittäminen levylle puolustaa hyvin paikkansa. Vaikka Mountain oli mukana toisella festariesiintymisistä kasatulla Woodstock Two tuplalla, sillä olleet kappaleet eivät kuitenkaan tulleet tuolta legendaariselta keikalta.

The Road Goes Ever On ykköspuolen päättää bändin viimeisiltä keikoilta alkuvuodesta 1972 äänitetty väkevä versio edellisen vuoden lopulla julkaistun Flowers of Evilin Crossroader. Sitäkin kiinnostavampi on koko kakkospuolen vievä versio Nantucket Sleigh Ride biisistä. Sekin tulee 1972 keikalta ja olisi toivottavaa että kyseinen keikka näkisi kokonaisuudessaan päivänvalon. 

Ostin levyn alkuperäisen amerikkalaisen vinyylin, mutta soinniltaan hyvä albumi ei silti ole noussut itselläni bändin kahden ensimmäisen studiojulkaisun rinnalle. Levyn uusin CD-painos tulee Japanista vuodelta 2008. 

 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit