Another Workout
Blue Note -levy-yhtiön toinen omistaja, tuottaja Alfred Lion tunnettiin pyrkimyksestään julkaista vain ensiluokkaista musiikkia. Varsinkin 1950- ja 60-luvun jatsilevyt syntyivät useasti yhden päivän sessioissa joten niihin ei sitoutunut suuria summia tuotantorahaa. Alfredin bisnes ei siis kaatunut vaikka yksittäisen session nauhat jätettiin käyttämättä ja työnnettiin nauhavarastoon. Alkuperäiset omistajat myivät yhtiönsä 1965 Liberty Recordsille, jonka taasen United Artists osti 1971. Jälkimmäisen omistuksen aikana vanhoja sessioita alettiin vihdoin julkaista. Toiminta kiihtyi kuitenkin vasta 1979 kun EMI otti yhtiössä ohjat käsiinsä.

Another Workout julkaistiin vihdoin vuonna 1985 samanaikaisesti eri puolilla maailmaa. Vuosien varrella levyn sisältö on pysynyt jokseenkin samana vaikka kansi onkin välillä vaihtunut.

Audiofiili julkaisuihin erikoistunut Music Matters on julkaissut Blue Note -yhtiön levyjä sekä perinteisinä 33 RPM yhden levyn versioina että kahden kiekon versioina, jossa albumin materiaali on jaettu neljälle 45 RPM levyn puolikkaalle. Molemmissa on luonnollisesti paksut kiiltäväkantiset avattavat kannet, joiden sisäkansissa on sessiossa otettuja valokuvia. Tilasin tällaisen hifistely-levyn kokoelmiini ja lompakko tyhjänä joudun tietenkin kirkkain silmin kehumaan että eron normipainokseen kuulee ensimmäisestä tahdista alkaen.

Petri Myllylä / 9.6.2020

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit