Mountain: Twin Peaks
Leslie West on kertonut 2000-luvun haastatteluissa olleensa täysin kypsynyt musiikkiin West, Bruce & Laing -trion hajottua keväällä 1973. Huumeongelmista kärsinyt kitaristi palasi silti jo saman vuoden kesällä yhteistyöhön basisti Felix Pappalardi kanssa. Mountainin alkuperäinen rumpali Corgy Laing ja kosketinsoittaja Steve Knight eivät kuitenkaan olleet mukana kun uusiutunut bändi lensi Japaniin reunion-kiertueelle. Japanilaisilla levy-yhtiöillä oli tuolloin tapana julkaista ulkomaisten bändien kiertueilta livelevyjä taistellakseen sikäläisten tekijäoikeuslakien takia vapaana rehottavaa bootleg-markkinaa vastaan. Tämä keikka on äänitetty Osakan Koseinenkin Hallissa 30.8.1973.

Twin Peaks'in ilmestymistä helmikuussa 1974 alkuperäinen Mountain-trio oli jo kasassa Leslie Westin puhuttua Laingin mukaan kokoonpanoon. Muusikoiden vikkelät liikkeet taisivat sotkea tuona keväänä fanien päät sillä West, Bruce & Laing -trion livelevy ilmestyi kolme kuukautta tämän albumin jälkeen toukokuussa 1974.

Bändin keikkasetti ei ole paljon muuttunut siitä mitä se oli ollut ensimmäisen toimintakauden lopussa. Leslien soololevyltä soitetaan Blood Of The Sun, joka sisältää hänen kitarasoolon, Climbing! -levyltä kuullaan Never In My Life, Theme For An Imaginary Western sekä luonnollisesti Mississippi Queen. Kakkoslevyltä kuultava yli 32 minuuttinen nimikappale vie tuplaliven kaksi viimeistä puoliskoa. Flowers Of Eviliä edustanut Crossroader oli julkaistu jo edellisellä livelevyllä. Minulla oli pitkään jonkinlainen vastenmielisyys tätä albumia kohtaan, ehkä juuri sen takia että mukana ei ole Corgy Laingia. Kuuntelin sitä vuosia tiedostomuodossa kunnes vihdoin 2014 ostin Kaksoiskukkulan vinyylihyllyyni. Muutaman pitkän kuuntelusessipn jälkeen on todettava kuinka dynaaminen bändi Mountain tuolloin oli. Levy todistaa myös lyhytaikaisen comeback-kiertuebändin olevan aivan edeltäjänsä veroinen.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit