Lee Morgan: Lee-Way
Lee Morgan siirtyi 1958 Vee Jay'n artististiksi vaikka toki Art Blakey'n bändin Jazz Messengersin jäsenenä olikin tekemisissä Alfred Lionin Blue Note -yhtiön kanssa. Ehkä tästä syystä levy-yhtiöt saivat luontevasti sovittu vuokrakeikan, jonka tuloksena tämä levy saatiin tehtyä.

Studiossa on jälleen kerran kovan tason ammattimiehiä joiden kanssa Lee oli soittanut useampia sessioita. Uuden oman leiman tuo trumpetisti, jonka soittoa ei ole kuultavissa eli Cal Massey. Hän on kuitenkin säveltänyt kaksi levyn neljästä biisistä. Niistä lama-aikaa kuvaava avausraidaksi laitettu These Are Soulful Days on hieno biisi, josta kannattaa kuunnella myös urkuri Don Pattersonin versio (mukana kitaristi Pat Martino).

Amerikkalainen Music Matters -yhtiö on julkaissut useista Blue Note -yhtiön levyistä sekä kahden 45 RPM hifistely levyn että perinteisen yhden 33 RPM levyn versiot, molemmat toki kiiltävillä avattavilla kansilla, joiden välissä on yleensä valokuvia levyn sessioista. Tilasin tästä albumista jälkimmäisen kokoelmiini.

Petri Myllylä / 26.5.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit