High And Mighty
Uriah Heep ilmoitti syksyllä 1975 managerilleen Gerry Bronille ettei tämä tule tuottamaan bändin yhdeksättä studiolevyä. Vaikka albumi on merkitty koko bändin nimiin, käytännössä sen tuotannosta vastasi Ken Hensley apunaan John Wetton. Kaksi biiseistä on heidän yhdessä tekemää, ja loput ovat yksistään Hensleyn tekemiä.

High And Mighty on minusta Uriah Heepin ensimmäisen kymmenen vuoden ajan heikoin julkaisu. Hiukan hämmentävää on se, että kun bändiin kriittisesti suhtautunut brittimedia poikkeuksellisesti kehui levyä, suuri yleisö ei siitä välittänyt. Tuotannollisesti se on kuitenkin onnistunut. Eikä se ole musiikillisesti ala-arvoinen, mutta Heep-levynä se on liian erilainen ja aivan liian pop. Se on samalla myös laulaja David Byronin viimeinen Uriah Heep -levy. Tulevaan lähtöön saadaankin viittaus jo levyn aloittavalla One Way Or Another, jonka Wetton ja Hensley laulavat kahdestaan ilman Byronia. Keikalla biisi vedettiin niin että Box ja Wetton vaihtoivat kitaroita ja Byron istahti kitaraa soittavan Henslyn Hammond-jakkaralle. 

Kuuntelin tämän levyn ensimmäisen kerran kaverini luona syksyllä 1981. Kuluneet vuosikymmenet, sen vähemmän kuin levyn remasteroidut uusintajulkaisut eivät ole saaneet minua pitämään tästä levystä. Minä en tästä tekeleestä välitä puupennin vertaa. Jos saat tämän albumin lainaksi kaveriltasi, kopioi siitä itsellesi rauhallinen Weep In Silence ja sen vastakohta Can't Keep A Good Band Down. Maistele niitä ennen kuin lyöt 10 euroa levykauppiaan tiskiin.

Vuonna 1996 remasteroitu levy tarjosi alkuperäisen 10 biisin lisäksi bonuksina pari sessioista ylijäänyttä biisiä. Ne löytyvät myös vuoden 2004 expanded deluxelta, jolla on lisäksi mukana pitkä versio Weep In Silencesta sekä neljä Ken Hensleyn demoa. Näistä I Close My Eyes ei tainnut kelvata bändille, koska siitä ei ole olemassa bändin äänittämää versiota.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit