Lee Morgan Sextet / The Procrastinator
Syyskuun 12. ja lokakuun 10. päivien sessioiden pianisti Harold Mabern ja rumpali Mickey Roker tulivat Leen kiertuekokoonpanosta. Jälkimmäinen siirtyi 1971 Morganin nuoruuden pomon Dizzy Gillespien bändiin. Basisti Walter Booker oli puolessa välissä seitsemän vuoden mittaista pestiä Julian Cannoball Adderleyn bändissä. Vetopasuuna soittanut Julian Priester oli siirtymässä Herbie Hancock Sextetiin.

Tenorisaksofonisti George Coleman soitti Morganin pianisti Mabernin kanssa jo 50-luvun alussa lukion orkesterissa ja aiemmin 60-luvulla Miles Davisin bändissä, mutta hänen elämänsä ensimmäinen sessionsa oli tapahtunut 12 vuotta aiemmin kun purkitettiin Leen City Lights levyä. Syyskuun sessioissa purkitettu Free Flow on Colemanin sävellys. Hän osallistui pari päivää sen purkittamisen jälkeen Morganin kanssa rumpali Elvin Jonesin sessioon ja viikkoa myöhemmin urkuri Reuben Wilsonin kakkoslevyn äänityksiin.

Tätä sessiota ei ole julkaistu omana levynä sitten Japanin painoksen 1979. Eikä sillä oikein ole kaupallisesti omaa identiteettiä. Japanilaisten levylle antama nimi Lee Morgan on sama kuin trumpetistin 1956 levyllä, josta on otettu sittemmin useita painoksia. Blue Note on julkaissut viime vuonna vinyylinä useita vähemmälle huomiolle jääneitä sessioita nimeten ne avausraidan mukaisesti. Ehkä syksyn 1969 sessiot vielä joskus ilmestyvät Free Flow LP:nä. Siihen saakka se löytyy helpoitenLee Morganin Sonic Boom (punaiantisen) CD:n bonuksina. 

Sen jälkeen kun Leen Sidewinder nousi yllätys hitiksi vuonna 1964, tuottajat halusivat häneltä joka levylle jotakin sellaista missä olisi hiukan samanlaista fiilistä. Tällä levyllä se on Untitled  Boogaloo. Sellaista biisitä ei kuitenkaan tullut ja itse asiassa koko sessio hyllytettiin. Leen avovaimo ampui miehensä 2,5 vuotta tämän session jälkeen joten 1978 julkaisu jäi valitettavasti trumpetistilta itseltään näkemättä.

Petri Myllylä / 15.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit