Art Blakey: Moanin'
Tällä levyllä oli ilmestyessään ainoastaan tekijänsä nimi, mutta pianisti Bobby Timmonsin säveltämästä avausraidasta Moanin' tuli niin suosittu että Blue Note on vuodesta 1970 lähtien nimenyt levyn sen mukaan. Loput neljä orginaalia tulevat Jazz Messengerissä tenorisaksofonistilta Benny Golsonilta. Niistä Blues March oli äänitetty ensimmäisen kerran 3 kuukautta aiemmin Blue Mitchellin levylle ja se on sittemmin säilynyt genren nuoren polven soittajien nuottivihoissa.

Johnny Griffin'in tilalle tullut Golson ei muuten ollut bändissä pitkään ja jo pari kuukautta levyn ilmestymisen jälkeen hänen paikan peri Hank Mobley'n lyhyen visiitin jälkeen bändissä kevääseen 1964 saakka viihtynyt Wayne Shorter. Nuori trumpetisti Lee Morgan oli liittynyt Blakey'n bändiin vain muutama kuukausi aiemmin ja tulisi olemaan siinä hiukan vajaa kolme vuotta (palaten siihen uudestaan myöhemmin).

Moanin' kuuluu siihen joukkoon jatsilevyjä, jonka löytää usein erilaisten "parhaat" listauksien kärkipäästä eli on kai uskottava että kyseessä on klassikko (radiossa tulee juuri klassikkokäräjät). En osaa sanoa missä ihmeessä olen kuullut 

Petri Myllylä / 11.7.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit