Mountain: New York 31.12.1970
Mountain esiintyi Bill Grahamin legendaarisen keikkapaikassa tasan vuosi sen jälkeen kuin Jimi Hendrix, joka myös julkaisi äänittämänsä keikat. Mountain keikka äänitettiin sekin ja varsin laadukas äänitys oli mahdollisesti tekoaikana tarkoitettu julkaista livelevynä. Nyt lähes 100 minuutin keikka on kuunneltavissa pientä rahasummaa vastaan Concert Vaultin nettisivuilta.

Bändin setissä on Leslie Westin edellisen vuoden keväällä julkaistulta soololevyltä neljä biisiä, joista raskas Baby, I'm Down on oma suosikkini. Keikkasetissä on samoin neljä kappaletta keväällä 1970 julkaistulta ensimmäiseltä bändilevyltä. Näistä sinkkuhitti Missisippi Queen toimii lavalla aivan yhtä maagisesti kuin levylläkin. Hieman yllättäen myös seuraavassa kuussa ilmestyvältä kakkoslevyltä esitetään myös neljä raitaa.

Tämä keikka on erittäin suositeltava tutustumistapa vuonna 1969 perustettuun hardrock/heavyblues poppooseen. Biisien väliset puheet on miksattu lähes kokonaan pois mikä häiritsee hieman ainakin minun kuuntelunautintoa.

Kahden illan parhaat palat julkaistiin semivirallisesti Euroopassa kuvassa näkyvänä levynä. Sen biisijärjestys on sovitettu tuplavinyylille eikä näin ole sama kuin keikalla.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit