Elvin Jones: The Prime Element
Blue Note -levy-yhtiön toinen omistaja, tuottaja Alfred Lion tunnettiin pyrkimyksestään julkaista vain ensiluokkaista musiikkia. Varsinkin 1950- ja 60-luvun jatsilevyt syntyivät useasti yhden päivän sessioissa joten niihin ei sitoutunut suuria summia tuotantorahaa. Alfredin bisnes ei siis kaatunut vaikka yksittäisen session nauhat jätettiin käyttämättä ja työnnettiin nauhavarastoon. Samalla yhtiö työllisti muusikoista ja piti heidät kiinni leivän syrjässä. Alkuperäiset omistajat myivät yhtiönsä 1965 Liberty Recordsille, jonka taasen United Artists osti 1971. Jälkimmäisen omistuksen aikana vanhoja sessioita alettiin vihdoin julkaista, usein kuten tässä kahden levyn paketteina.

Rumpalin levystä voi odottaa kuulevansa rumpusooloja (löytyy tältäkin) ja ajoittain eksoottisia rytmejä (hiukan löytyy sitäkin), mutta tätä levyä voi hyvinkin suositella myös niille, jotka eivät yleensä rumpu levyjä harrasta. Itse tutustuin levyyn sillä soittavan trumpetisti Lee Morganin johdosta. Hänen kanssa puhaltavat George Coleman (tenori) ja Joe Farrel (sopraano, kuilut ja toinen tenori).

Tämä sessio ilmestyi siis vasta 1976 tupla-LP:llä, jonka ykköslevyllä on 1973 sessio. Seuraavan kerran sessio ilmestyi 2000 kahdeksan CD:n Complete Blue Note. Suoratoistopalvelussa jälkimmäinen on nimetty Capitol Vaults Jazz Seriesiksi.

Petri Myllylä / 21.08.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit