Mountain: Passaic 30.12.1973
Radioasema King Biscuit Flower Hour äänitti 1970, -80 ja -90 -luvulla Amerikassa bändien keikkoja ja lähetti niitä satojen eri radiokanavien välityksellä miljoonille amerikkalaisille kuulijoille. Yksi näistä on tämä 54 minuuttinen kymmenen biisin setti. Hienon keikan oma suosikkini on kakkoslevyn nimikappale Nantucket Sleighride.

Mountainin hajottua alkuvuodesta 1972 levy-yhtiö kiirehti markkinoille vuosien 1969 ja 1972 äänityksistä kootun The Road Goes Ever On -levyn. Samoihin aikoihin bändin kitaristi Leslie West ja rumpali Corky Laing yhdistivät voimansa Creamin Jack Brucen kanssa. Tuo yhteistyö päättyi keväällä 1973 ja huumevieroituksesta palattuaan Leslie West ja Mountainin tuottajabasisti Felix Pappalardi pistivät bändin kasaan uuden rumpalin ja kosketinsoitinkitaristin kanssa. Tämä lyhytikäinen kokoonpano äänitti Japanissa elokuussa 1973 livelevyn Twin Peaks.

Leslie West sai sovittua Felix'in ja Corkyn riidat ja näin loppuvuonna 1973. Bändin menestyslevyillä soittanut trio teki ensimmäisen comebackinsä siis samoihin aikoihin kuin Twin Peaks saapui kauppoihin.

Hankittuani Concert Vaultin kuunteluoikeuden (30 $/v) olen kuunnellut tätä keikkaa paljon enemmän kuin neljä kuukautta aiemmin äänitettyä Twin Peaks -liveä. Bändi on tällä keikalla todella vahvassa iskussa alkaen harvinaisesta Avalence-raidastan You Better Believe It, jota ei löydy miltään muulta bändin livejulkaisuilta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit