Grant Green: Grant's First Stand
Grant Green allekirjoitti 1960 sopimuksen Blue Note -yhtiön kanssa ja vaikka marraskuussa soitettu ensimmäinen liideri sessio jäikin hävyttömästi 40 vuodeksi varastoon, kitaristi pääsi kuitenkin pian uudestaan studioon. Ja ehkä hyvä niin sillä toinen liideri sessiosta syntynyt Grant's First Stand on pari askelta ensimmäistä sessiota edellä.

Vuoden 1961 tammikuun viimeisen 7 päivän aikana Green ja toinen levy-yhtiön uusi artisti, urkuri "Baby Face" Willette urakoivat kolme LP:tä. Niistä ensimmäinen oli alttosaksofonisti Lou Donaldsonin Here 'Tis. Grant's First Stand oli vuorossa viisi päivää myöhemmin ja Willetten soolo purkitettiin pari päivää myöhemmin. Donaldsonin sessioissa rummuissa olleen Dave Bailey'n LP:n sessioihin Grant osallistui pari kuukautta myöhemmin. Mainittakoon vielä että koko tämän albumin trio on mukana myös Willetten Face To Face LP:llä (täydennettynä tenorisaksofonisti Fred Jacksonilla).

Grant's First Stand on loistava startti soolouralle ja hienoa kuunneltavaa vielä lähes 60 vuotta äänitysten jälkeen. Erityinen huomio keskittyy luonnollisesti Greenin kitaroinnin ja "Baby Face"  Willetten urkutyöekentelyn väliseen suhteeseen. Tätä hedelmällistä tulosta ei ole varmastikaan synnytetty satunnaisessa sessiossa vaan oletan miesten soittaneen yhdessä muulloinkin kun edeltäneessä Donaldsonin LP-sessiossa. Sen verran maukkaita on molempien ensialbumeitaan äänittävien miesten soolot ja keskinäinen yhteispeli.

Petri Myllylä / 30.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit