Grant Green: Goin' West
Blue Note -levy-yhtiön toinen omistaja, tuottaja Alfred Lion tunnettiin pyrkimyksestään julkaista vain ensiluokkaista musiikkia. Varsinkin 1950- ja 60-luvun jatsilevyt syntyivät useasti yhden päivän sessioissa joten niihin ei sitoutunut suuria summia tuotantorahaa. Alfredin bisnes ei siis kaatunut vaikka yksittäisen session nauhat jätettiin käyttämättä ja työnnettiin nauhavarastoon. Alkuperäiset omistajat myivät yhtiönsä 1965 Liberty Recordsille, jonka taasen United Artists osti 1971. Liberty ei julkaissut kovinkaan paljon alkuperäisten omistajan hyllyttämää musiikkia, mutta tämä on yksi poikkeus asiassa.

Grant Green teki vuonna 1962 pari muutakin teema-albumia. Huhtikuussa hän äänitti latinalaista ja joulukuussa hengellistä musiikkia. Niistä molemmista myös saatiin äänilevy markkinoille, mutta tämä country sessio jäi julkaisematta. Ray Charles oli julkaissut aiemmin sama vuonna erittäin menestyneen katrilevyn, mutta totuuden nimissä Goin' Westissä ei edes ole niin selkeää katrimaisuutta että tällä levyllä olisi päästy menestymään Ray'n vanavedessä. Myös levyn lyhyttä kestoa (33 min) on veikkailtu yhdeksi syyksi miksi se aikoinaan jätettiin julkaisematta.

Van Gelderin studiolla 30.11.1962 äänitetty Goin' West on Grant Greenin ja pianisti Hebie Hancockin ensimmäinen tapaaminen studiossa. Kolme viikkoa myöhemmin pianisti oli mukana toistamiseen Greenin liidaamassa sessiossa. Pari kuukautta myöhemmin Grant teki vastavierailun Herbien levyllä My Point Of View. Vuotta myöhemmin he olivat neljännen kerran yhdessä studiossa, tällä kertaa Lee Morganin sessiossa.

Petri Myllylä / 09.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit