Leslie West: The Great Fatsby
Mountainin hajottua Leslien West jatkoi yhteistyötä bändin rumpalin Corgy Laing kanssa. Basistiksi löytyi The Blues Projektin Don Kretmer. West omisti hänen kahden 1975 levyn julkaisseen Phantom-yhtiön joten miehellä on ollut täydellinen taiteellinen vapaus levyn suhteen. Reilu puolet sen biiseistä on covereita, joista onneksi vain House Of The Rising Sun kuuluu osastoon liian tuttu. Freen Andy Fraserin Leslielle tekemä Doctor Love oli itselleni täysin uusi, ja positiivinen tuttavuus. Duetoksi sovitettu Free-cover Little Bit Of Love oli taasen levyn yksi pettymyksistä.

Rolling Stones -fanit omistavat tämän levyn luonnollisesti ensisijaisesti Mick Jaggerin kitaransoiton ja Honky Tonk Women -coverin takia, mutta siihen on kyllä toinenkin syy. Biisi High Roller on merkitty porukan Jagger, Richards, West, Corky Laing, ja Sandra Palmerin nimiin. Vaikka kyseinen biisi ei ole levyn parhaimistoa sen r&b sopii The Great Fatsbyn yleisilmeeseen. Ränttätäntää mennään kumminkin vain hetkittäin ja levyn ykköspuolen lopettaa kaunis I'm Gonna Love You Through the Night ja sitä seuraava hienon kitarasoolon siivittämä instrumentaali E.S.P.

Alkuperäistä vinyyliä ei ole helppo löytää perinteisistä divareista, mutta esim. Discogs.comin kautta onnistuin itse saamaan sen kohtuullisen helposti. Siitä on olemassa vuonna 2005 tehty 2-in-1 -CD, jolla on mukana myös Leslie West Band -levy. Tiedostomuodossa niiden hankinta ei aiheuta päänvaivaa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit