Return To Fantasy
Uriah Heepin uusiseelantilainen basisti Gary Thain ajautui vuoteen 1975 mennessä niin vakaviin huumeongelmiin että hänet korvasi bändissä kokenut ja arvostettu brittimuusikko John Wetton. King Crimsonista, Familysta ja Roxy Musicista tuttu laulutaitoinen basisti oli Crimson parivaljakon Greg Laken ja Robert Grippin ja rumpali Lee Kerslaken tavoin kotoisin Bournemouthista.

Return To Fantasy oli bändiltä parin heikomman julkaisun jälkeen askel parempaan suuntaan ja lEnglannissa evy saikin hyvän vastaanoton. Toisaalta  esimerkiksi Saksassa, Uudesaa Seelannissa ja useassa muussa maassa se menestyi heikosti. Suomesta bändi nappasi kuitenkin jälleen kerran Top-10 sijoituksen saavuttamalla listakahdeksannen paikan. Itse en kuulu levyn suurimpiin faneihin, mutta nimibiisin lisäksi olen ottanut soittolistaani singlenäkin julkaistun Prima Donnan. Sen kääntöpuoli Shout It Out on muuten mielestäni yksi bändin parhaita sinkkuharvinaisuuksia. Eräs englantilainen musiikkikriitikot haukkui Prima Donnaa niin simppelisti ettei edes lehdistön inhokki Status Quo ottaisi sitä ohjelmistoonsa. Ystäväni, Keijo teki aikoinaan hienon käännöksen levyn kadonneesta helmestä, Your Turn To Remember.

Uriah Heep kataloogi on julkaistu remasteroituina CD-levyinä, valtaosa jopa kahteen kertaan. Vuoden 1996 remasterit riittävät varmasti satunnaiselle kuuntelijalle, meille muille kelpaa vain 2000-luvun deluxe-painokset, joilla tosin ei välttämättä ole samoja extroja kuin 7 vuotta aiemmin julkaistuilla. Niinpä keräilijät omistavat molemmat julkaisusarjat. Hämmästyttävintä on kuunnella tammikuussa 1975 todennäköisesti Gary Thain kanssa äänitettyjä demoja sillä ne kuulostavat paremmilta kuin levylle päätyneet versiot. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit