Freddie Hubbard: Hub-Tones
Vaikka Hub-Tones on ensimmäinen Freddie Hubbard LP, jolla on mukana alttosaksofonisti ja huilisti James Spaulding, miesten historia ulottuu kauas 50-luvulle jollon he soittivat yhteisessä bändissä kotiseudullaan Indianapolisissa. Myös Clifford Davis oli tuttu sillä häntä kuullaan Freddien esikoislevyllä (sekä myöhemmin Blue Spiritillä). Basisti Reggie Workman edustaa sessiossa kiertuekavereita Art Blakey'n bändistä ja Herbie Hancock tekee levyllä vastavierailun. Freddie kun oli ollut mukana pianistin esikoislevyn sessioissa kahdeksan kuukautta aiemmin. Siis sen levyn, jolta löytyy hitti Watermelon Man.

Olen lyhyessä ajassa hankkinut hyllyyni paljon jatsilevyjä ja Freddie on saanut tästä oman hyvin ansaitun siivun. Hub-Tones on hankinnoista viimeisin ja sen ensikuuntelun jälkeen iltselleni tuli mieleen että levy kuulostaa jollakin tavalla siirtymältä aiemmasta tyylistä kohti vapaata jatsia tai avantgardea, jos se on oikea sana kuvaamaan esimerkiksi 7 kuukautta myöhemmin äänitettyä Breaking Pointia.

Blue Note Records sai negatiivista palautetta yhtiön 75-vuotisjuhlan kunniaksi julkaisemasta 138 vinyylilevyn sarjan laadusta. (Amerikassa) hyvin kohtuuhintaiset LP:t kun oli prässätty digitaalisista mastereista. Virheestä oppinut levy-yhtiön pomo Don Was halusi nostaa rimaa 2019 kun yhtiö juhli 80 vuoden ikää. Kiiltävillä avattavilla kansilla varustettu Tone Poet -sarja oli hinnaltaan kalliimpi (noin 35 e) kuin samoin täysin analooginen, mutta normaaleilla kansilla varustettu 80 Reissue. Tämä albumi julkaistiin osana jälkimmäistä ns. mid price sarjaa (n. 22 e) ja on näin saanut vihdoinkin arvoisensa uusintajulkaisun.

Petri Myllylä / 05.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit