Freddie Hubbard: Blue Spirits
Blue Spirits jäi Freddie Hubbardin viimeiseksi albumiksi Blue Note -yhtiölle. Levyn julkaisu siirtyi parilla vuodella kun pari kuukautta myöhemmin äänitetty livelevy päätettiin tuoda markkinoille ennen studiolevyä. Myös Freddien uusi yhtiö Atlantic ehti äänittää trumpetistin kanssa yhden albumin ennen kuin Blue Spirits löysi itsensä helmikuussa 1967 kaupan hyllylle.

Ensimmäisessä kahdeksan miehen sessiossa helmikuun 19. päivänä paikalla olivat Freddien omasta bändistä alttosaksofonissa James Spaulding, pianossa Harold Mabert ja bassossa Larry Ridley sekä bändin ulkojäsen Big Black congissa. Lisäksi paikalla olivat vain viikkoa aiemmin Freddien kanssa Andrew Hillin sessioissa soittanut tenorisaksofonisti Joe Henderson sekä samoin Freddie kanssa aiemmin äänittäneet rumpali Clifford Jarvis ja käyrätorvea soittanut Kiane Zawadi. Nauhalle saatiin viisi biisiä, joista tuottajana toiminut levypomo Alfred Lion otti levylle vain kaksi. Hylätyistä biiseistä Outer Forces nauhoitettiin septetti sessiossa viikon kuluttua uudestaan eikä alkuperäistä versiota ole sen koommin kuultu. Näin on myös oktetin versio biiseistä The Melting Pot ja True Colour sillä ne äänitettiin uudestaan reilu vuosi myöhemmin, mutta niitä ei kuitenkaan käytetty levyllä vaan ne ilmestyivät vasta CD:n bonuksina. Ensinmainitus Freddie äänitti 1987 kun hän palasi yhtiöön.

Kyseinen 1966 sessio taidettiin järjestää jotta levy saadaan lopulta julkaistua sillä paikka on ensimmäisen session tapaan tenorisaksofonissa Joe Henderson. Tuossa sessiossa tallennettiin muuten myös biisi For B.P., jota Blue Note ei ole koskaan julkaissut, mutta jonka Freddie äänitti uudelleen seuraavana vuonna uuden porukan kanssa.

T hylkäsi myös ensimmäisessä sessiossa taltioidun . Tuosta sessiosta tulevat myös albumin loput raidat eli Jodo sekä nimikappale Blue Spirit.

Petri Myllylä / 06.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit