The Art of The Trio
Blue Note -levy-yhtiön toinen omistaja, tuottaja Alfred Lion tunnettiin pyrkimyksestään julkaista vain ensiluokkaista musiikkia. Varsinkin 1950- ja 60-luvun jatsilevyt syntyivät useasti yhden päivän sessioissa joten niihin ei sitoutunut suuria summia tuotantorahaa. Alfredin bisnes ei siis kaatunut vaikka yksittäisen session nauhat jätettiin käyttämättä ja työnnettiin nauhavarastoon. Alkuperäiset omistajat myivät yhtiönsä 1965 Liberty Recordsille, jonka taasen United Artists osti 1971. Jälkimmäisen omistuksen aikana vanhoja sessioita alettiin vihdoin julkaista. Tämä toiminta kiihtyi selkeästi 1979 kun EMI otti yhtiön ohjat käsiinsä.

Vaikka The Art of The Trio julkaistiin pian EMI:n omistuksen alussa, 16.11.1958 sessio ei kuitenkaan ole aiemmin julkaisematon vaan kaikki sen biisit julkaistiin 1958/9 kolmella seiskatuumaisella. Vitse asiassa useamlla nimellä myyty LP sai CD-aikakaudella sessioiden luonteeseen sopivan The 45 Sessions viitaten siihen että kyseessä oli sinkku sessio.

Jos sessiosta löytyisi edes yksi vaihtoehtoinen otto lisää en epäilisi Blue Noten kykyä julkaista nyt vain 25 minuuttista materiaalia vinyylinä. Toistaiseksi fiksuin tapa hankkia tämä levy on tilata Japanista Blues In The Night, jolla on sekä kyseinen kolme viikkoa myöhemmästä sessiosta koostuva alkuperäinen (sekin vain japanissa 1979 julkaistu) Blues in The Night LP sekä The Art of The Trio.

Petri Myllylä / 9.6.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit